Edelweisstocht te Lommel

Edelweisstocht te Lommel

Deze week zijn we gaan wandelen in Lommel bij WSV Milieu 2000 Lommel. Dat het in Lommel mooi is om te wandelen, is algemeen geweten. Deze keer was er een extra uitdaging bij. Vorige week was er namelijk een storm over Europa getrokken. Die storm heeft zijn sporen achtergelaten.

Omgevallen bomen door storm
Omgevallen bomen door storm

Vele bomen waren omgewaaid. Er lagen zelfs stevige exemplaren over de wandelpad. Dus extra klauteren hoorde er deze keer ook bij. De bekende plaatsen werden aangedaan, zoals het kattenbos en de kattenbosserheide. Traditioneel moeten we daar over het kleine paadje dat midden door de heidevlakte loopt.

Heide
Heideveld

Na 4 kilometer kwamen we op de rustpost aan, nadien deden we eens een andere kant aan. Dit stukje had ik nog nooit gedaan. Het was wel veel beton, maar dat is niet erg, omdat het nogal modderig was op dit deel. Toch was dit ook weer een mooi stukje. Zeker omdat er een stukje langs het kanaal gestapt werd. En hier was het water nog half bevrozen. Heel mooi was dat om te zien.

Kortom, een mooie 8 kilometer in Gelderhorsten (Lommel).

Statistieken:

Datum: 21 Januari 2018
Organisatie: WSV Milieu 2000 Lommel
Afstand: 8 km
Totale Afstand in 2018: 36 km
Totale Afstand: 1935 km
Enkele foto’s van de wandeltocht:

Bevrozen kanaal
Kanaal dat bijna bevrozen is.
Verborgen kikker
Verborgen kikker
Druppels
Druppels
Afgebroken boom met paddestoelen
Afgebroken boom met paddestoelen

Bomen