Swiping op een touch screen

Swiping op een touch screen

Ons project had al een paar maanden een probleem met onze machines. Niet echt met de machines op zich, maar met het touch screen. Onze interface gedroeg zich namelijk anders als we met onze vinger swipeten als dan dat we het met onze muis deden, meer bepaald tijdens een drag en drop. Het probleem was dat als we van links naar rechts bewogen, dat we dan altijd op de vorige pagina terecht kwamen. Als we daarna dan andersom swipeten, dan kwamen we terug in de oorspronkelijke pagina.

Onze user interface is eigenlijk een web interface en we draaiden met chrome als browser. Dus het swipe gedrag was alsof we op de back en forward knop drukten in de browser. En dat was nu net niet de bedoeling.

Onze klanten mogen eigenlijk niet weten dat we met een webapplicatie werken, dat hebben zij trouwens geen nood aan in een fabriek. Dit is dus echt wel gedrag dat we niet willen.

Ik had al gekeken in de opties van Chrome zelf, maar nooit een oplossing gevonden. Toen vond ik een oplossing, chrome of chromium opstarten met een command line switch:

Deze oplossing vond ik op de pagina van Peter Beverloo. Hij heeft trouwens nog meer command line opties op zijn pagina gezet. Neem maar eens een kijkje op Peter Beverloo’s pagina.

Zo zie je dat ook een tester bugs kan oplossen, want niet alle bugs zitten in code.